PEČARSTVO MEGAMIK

Pečarstvo Megamik

Pečarstvo MEGAMIK že 30 let združuje izkušnje in novosti na področju pečarstva – postavitve peči in kaminov.

Družinska tradicija pečarstva družine Mikelj se je začela na Gorenjskem, od koder lastnika tudi izhajava.  Ustanovitelja sva pečar - Boštjan Mikelj in Tanja Mikelj, katera vseskozi opravljam pisarniška in komercialna dela v podjetju. 
Razpoznavni znak Pečarstva Megamik so lončene, krušne ter toplozračne peči in kamini. Vsak izdelek, ki ga Boštjan sam projektira glede na želje in potrebe stranke ter prostor, ki je na razpolago, je unikat. Naše stranke so investitorji, ki si s pečjo oz. kaminom želijo ogrevati le en prostor, kot tudi investitorji, kateri se predvsem v zadnjem času odločajo za celotno ogrevanje hiše s pečjo oz. kaminom. 

Pečarstvo Megamik se od ostalih ponudnikov razlikuje po osebnem pristopu. Usposobljen pečar na podlagi želja in potreb stranke izdela in pripravi projekt, ter peč oz. kamin tudi postavi in vgradi. Dogovorjeni rok montaže je v Pečarstvu Megamik zavezujoč in ga spoštujemo. Praksa Pečarstva Megamik je prvo kurjenje novozgrajevane peči oz. kamina, pri čemer pečar podrobno razloži navodila za uporabo.

Kamin oz. peč se postavi po posebnem postopku, kot to izvajajo v razvitem zahodnoevropskem svetu, s čimer se zagotovi dolgoročna obstojnost in kakovost peči oz. kamina. 

Boštjan in Tanja pravita: »V preteklih letih se je vse pogosteje dogajalo, da so k nama po nasvet hodili ljudje, ki v novih hišah niso bili zadovoljni s sistemom ogrevanja.  Odločila sva se, da več pozornosti in energije nameniva tudi osveščanju. Dejavnost sva jeseni 2016 z Gorenjske preselila na južno Štajersko, kjer sva na naslovu Pišece 99A postavila Energijsko hišo Megamik. Zgradila sva jo na podlagi bogatih izkušenj s področja sistemov ogrevanja in ob upoštevanju najnovejših raziskav na področju bivalne kulture, novih tehnologij in več sto let starih graditeljskih znanj. Osrednja značilnost energijske hiše Megamik je toplozračna in akumulacijska peč. Pretok toplega zraka je regulacijsko voden po vseh prostorih, akumulacijski del pa je razpeljan tako, da ob vsakodnevnem kurjenju omogoča konstantno temperaturo«. 

Za koncept Energijske hiše Megamik smo na Celjskem sejmu septembra 2017 prejeli posebno sejemsko priznanje, v juniju 2018 pa bronasto priznanje Gospodarske zbornice Slovenije. Na spletni strani je objavljen obrazec za prijavo ogleda vzorčne hiše. Morebitne interesente vabimo, da se prijavijo po telefonu, mailu ali na spletni strani. 

Pečarstvo Megamik enkrat letno pripravi Dan odprtih vrat, kjer prestavimo delovanje različnih vrst peči in kaminov. Ves čas je za strokovna svetovanja na voljo pečar. Na Dan odprtih vrat vabimo preko spletne strani, socialnih omrežij in v različnih medijih. 

Katalogi:
Katalog Pertinger 
Katalog Spartherm 
Katalog Kaufmann

Geslo Pečarstva Megamik je: Želimo ustvariti vaše zime prijetne in tople!

Za več informacij nas lahko pokličete:
- pisarna: 031 693 870
- pečar:   041 631 502

Preberite si tudi naš članek, kjer vam predstavljamo prednosti šamotnih in klasičnih peči! 
Konec kurilne sezone je čas za obračun -> Preberite članek -> 

Pečarstvo Megamik, Pišece.

Pečarstvo Megamik - Prijetno, Domače, Toplo

Razpoznavni znak Pečarstva Megamik so lončene, krušne ter toplozračne peči in kamini. Vsak izdelek, ki ga projektirajo glede na želje in potrebe stranke je unikat.

Film pečarstvo Megamik

Pečarstvo Megamik - Prijetno, Domače, Toplo.
Razpoznavni znak Pečarstva Megamik so lončene, krušne ter toplozračne peči in kamini. Vsak izdelek, ki ga projektirajo glede na želje in potrebe stranke je unikat.

Film od hibridnih kaminov

Hibridni kamini za ogrevanje na drva in pelete

Več informacij >>>

Megamik d.o.o.
Pišece 99 a,
8255 PIŠECE
031 693 870 - pisarna

041 631 502  - pečar

Po predhodnem dogovoru.
Pokličite nas na tel.št.: 031 693 870 

Pečarstvo Megamik

Naložbe v opredmetena sredstva so zelo priljubljene. Sem spada tudi izgradnja oziroma predelava sodobnih lončenih peči, ki prispevajo k povečanju vrednosti nepremičnine.<br><br><br>Lončena peč nudi prijetno in kvalitetno bivanje ter vnaša v dom toplino in domačnost.<br><br><br>Lončena peč pritegne poglede v vsakem prostoru, saj mu daje zelo oseben pridih z množico možnosti oblikovanja: med njimi so:<br><br>- posebne pečnice, nenavadne oblike in posebni modeli<br><br>- izbira velikosti in moči kurišč<br><br><br><br>Pred izbiro priporočamo posvetovanje s strokovnjakom – pečarjem, ki vam poda informacijo o posameznih možnostih, saj je zelo pomembno pravilno načrtovanje peči. Pečar vam glede na prostor oz. prostore, ki jih želite ogrevati ter lokacijo dimnika predlaga optimalno varianto.<br><br><br><br>Lončena peč omogoča individualno in neodvisno obliko ogrevanja ter pomeni tudi velik prihranek pri ogrevanju, saj le dva nalaganja na kurišče (vsakih cca 12 ur) zadostijo potrebam celega dne. Pomeni jasen plus v času drastičnega dviga cen drugih energentov.<br><br>Lončena peč s kuriščem iz sosednjega prostora<br>Lončena peč s kuriščem iz sosednjega prostora<br><br><br>V letošnjem letu je opazno povečanje naročil predelave lončenih peči. Nekatere peči niso bile v uporabi dlje časa in je bilo opravljeno le čiščenje peči, pri nekaterih pečeh pa se je izvedla rekonstrukcija z uporabo novega kurišča. Pečar Pečarstva Megamik opozarja, da so bili v preteklosti večkrat uporabljeni slabi ali napačni materiali za gradnjo peči in pravi naj ne bo vodilo za naročilo peči cena, temveč reference pečarja. Opozarja tudi na pravilo načrtovanje peči glede na prostor oz. prostore, katere želimo ogrevati.<br><br><br><br>Peči na drva so povpraševane v okviru načrtovanega energetskega prehoda, saj ogrevajo na okolju prijazen in CO2 nevtralen način. Kot dragocen predmet ga označuje tudi sodobna tehnologija: elektronski nadzor za nizkoemisijsko izgorevanje in nizko porabo goriva je močan argument pri vrednosti nepremičnine. Inteligentno omrežje z drugimi ogrevalnimi sistemi, kot sta centralno ogrevanje ali solarna tehnologija v hibridnem omrežju, je prav tako usmerjeno v prihodnost: lončene peči se izplačajo tako kratkoročno kot dolgoročno.<br><br><br><br>Začela se je kurilna sezona in ljudje iščejo toplino v svojih domovih. Čas je, da uživate v prijetni toplini peči.<br><br>V Pečarstvu Megamik bomo storili vse, da bodo vaše zime prijetne in tople.<br><br><a href="https://megamik.si/loncena-pec-nalozba-v-prihodnost/" target="_blank">https://megamik.si/loncena-pec-nalozba-v-prihodnost/</a>

LONČENA PEČ - naložba v prihodnost

Pred izbiro priporočamo posvetovanje s strokovnjakom – pečarjem, ki vam poda informacijo o posameznih možnostih, saj je zelo pomembno pravilno načrtovanje peči

1. Kaj moram pripraviti za peč oz. kamin?<br><br>Pripraviti je potrebno ustrezen prostor, dimnik in dovod hladnega zraka.<br><br>Glede prostora svetujem postavitev na sredino prostora, saj se na ta način toplota širi enakomerno.<br><br>2. Kako je z dimnikom? Kakšen je ustrezen?<br><br>Kolikšen je dimnik je odvisno od vrste kamina oz. peči. Običajno pa je potreben dimnik fi 180mm in dovod hladnega zraka fi 150mm. Predlagam, da se pred izbiro peči in kamina posvetujete s strokovnjakom.<br><br>3. Kako pripravimo ustrezen dovod hladnega zraka?<br><br>Pretok hladnega zraka mora biti ustrezen kurilni napravi. Uredi se ga lahko od zunaj, iz podstrehe, iz kleti… Predlagam posvet s strokovnjakom – pečarjem.<br><br>4. Ali je možna naknadna vgradnja kamina in dimnika v hišo?<br><br>Ja, seveda je možno. Naknadna montaža je odvisna od konfiguracije hiše ter želja strank. Predlagam sestanek na objektu.<br><br>5. Kaj naredim, da bo šipa kamina čista?<br><br>Za čisto šipo je potrebno zagotovit dva pomembna dejavnika: ustrezen dovod hladnega zraka in suha ter kvalitetna drva.<br><br>6. Kakšna drva so najbolj ustrezna?<br><br>Drva naj bodo naravno sušena vsaj 1 leto. Svetujem: bukev, gaber, akcija, hrast, jesen. Drva naj bodo razžagana na ustrezno dimenzijo kurišča in razcepljena.<br><br>Začetno kurjenje ne smete pospešiti z oljem, bencinom.. Uporabljajte zažigalne kocke primerne za kamin. V kurišču ni dovoljeno uporabljati iverke, lakiranega lesa, papirja in kartonske embalaže.<br><br>7. Kaj svetujete ob poraščajočih cenah energentov?<br><br>Svetujem, da se s pečjo oz. kaminom ogreje osrednji prostor oz. tudi sosednji prostori. V kolikor pa je že vnaprej načrtovano ter projektirano, pa je možno s pečjo ogrevati celotno hišo.<br><br>8. Koliko je cena kamina oz. peči?<br><br>Cena peči oz. kamina je odvisna od več dejavnikov: velikosti, oblike, od modela in barvnega odtenka pečnic, od akumulacije peči.. Za vsako peč oz. kamin se izdela projekt, potem pa je možno določiti ceno<br><br>9. Kako je z obnovo peči ali nudite tudi to?<br><br>Stare lončene peči se obnavljajo, v kolikor pečnice niso razpokane. Lahko se uredi le čiščenje dimnih kanalov preko čistilnih pečnic ali pa kompletno preložitev peči. Pri rekonstrukciji peči se lahko uredi ogrevanje enega ali več prostorov.<br><br>10. Kako je z akumulacijo po zaključku kurjenja<br><br>Akumulacijo peči oz. kamina zagotovimo s pozidavo z ustreznim šamotnim materialom in kasneje ob uporabi tako, da zapremo dovod hladnega zraka.<br><br>11. Prvo kurjenje peči oz. kamina<br><br>Prvo kurjenje je praksa Pečarstva Megamik. Ob prvem kurjenju svetujem na kaj je potrebno biti pozoren pri kurjenju, podam podrobna pisna in ustna navodila. Obenem ob prvem kurjenju izročim vso potrebno dokumentacijo za vpis peči oz. kamina v register kurilnih naprav.<br><br><a href="https://megamik.si/najbolj-pogosta-vprasanja-pecarju-pecarstva-megamik/" target="_blank">https://megamik.si/najbolj-pogosta-vprasanja-pecarju-pecarstva-megamik/</a>

Najbolj pogosta vprašanja pečarju Pečarstva Megamik

Pripraviti je potrebno ustrezen prostor, dimnik in dovod hladnega zraka.

Pečarstvo Megamik je že vrsto let zastopnik proizvajalca pečnic Kaufmann iz Nemčije.<br>Želimo predstaviti nove pečnice za vse vrste stenskih oblog.<br><br>Kaj je prednost novih pečnic?<br>V nasprotju s klasičnimi pečnicami so nove pečnice preprosto prilepljene na pripravljeno površino. Položene so lahko na stik ali z minimalnimi fugami. Oblika, format in struktura usmerja pogled. Rokodelski vidik združujejo vse komponente oblikovanja kot edinstven kos, ki tvori skladno harmonijo.<br><br>Kje se lahko uporabljajo nove pečnice?<br>Uporaba je možna na: stenah, pultih, šankih, kopalnicah ali kot moderna obloga pri kaminih.<br>Uporablja se lahko tudi za grelne stene.<br>Odpira nove možnosti v oblikovanju in prinese novo dimenzijo in klimo v vaš prostor.<br><br>Kako je z modeli in barvnimi odtenki?<br>Pečnice je možno naročiti v 60 možnih barvnih odtenkih. Na voljo je 10 modelov. Vse modele in barvne odtenke je možno v živo videti v Pečarstvu Megamik.<br><br>Z novo šamotno keramiko postane stena večdimenzionalna paša za oči, ki je pri vsaki svetlobi videti drugače.<br><br>Na keramiko namestite vse, kar želite: vtičnice, stikala, armature. Rešitev je ravna povezovalna plošča po meri.<br><br>Pridobite sveže ideje. Bodite ustvarjalni. Ustvarite nove izkušnje s keramičnimi sobami.<br><br><a href="https://megamik.si/vecdimenzionalna-obloga-sten/" target="_blank">https://megamik.si/vecdimenzionalna-obloga-sten/</a>

Večdimenzionalna obloga sten

Na keramiko namestite vse, kar želite: vtičnice, stikala, armature. Rešitev je ravna povezovalna plošča po meri.

Praksa Pečarstva Megamik je prvo kurjenje novozgrajevane peči oz. kamina.<br><br>Stranki že z računom izročimo strnjena navodila za kurjenje, ob prvem kurjenju pa se v praksi pokaže vse načine delovanja peči oz. kamina.<br><br>– pri vodnem kaminu se preveri celoten sistem<br><br>– v kolikor je avtomatska regulacija se preveri odzivnost in razloži navodila. Preveri se količina odprtosti dovoda zraka glede na vlek<br><br>– pri lončeni peči se preveri zapiralo dimnih plinov<br><br>Stranka pripravi suha, razcepljena drva, razžagana na ustrezno dimenzijo kurišča.<br><br>Pečar ima ob prvem kurjenju s seboj zažigalne kocke, s katerimi zakuri. Kocke za kurjenje, katere so izdelane iz naravnega materiala: vosek in les so naknadno vedno dobavljive v Pečarstvu Megamik.<br><br>Pred kurjenjem pečar:<br><br>– preveri dimnik, če je očiščen in če so namešečna dimniška vratica<br><br>– preveri dovod hladnega zraka. Rešetko odstrani in preveri pretočnost zraka<br><br>Ob prvem kurjenju pečar Pečarstva Megamik stranki izroči vso potrebno dokumentacijo, katero stranka predloži dimnikarju. Dimnikar na osnovi prejete dokumentacije uredi vpis v register kurilnih naprav.Za kasnejša pojasnila tekom uporabe peči je vedno za dodatna pojasnila na voljo pečar Pečarstva Megamik.<br><br><a href="https://megamik.si/prvo-zacetno-kurjenje-peci-oz-kamina/" target="_blank">https://megamik.si/prvo-zacetno-kurjenje-peci-oz-kamina/</a>

Prvo – začetno kurjenje peči oz. kamina

Praksa Pečarstva Megamik je prvo kurjenje novozgrajevane peči oz. kamina.

Kaj je  moderni štedilnik na drva?<br><br>Moderni štedilnik na drva je štedilnik, kateri se prilagaja potrebam sodobnega človeka. Je modernega videza in se enostavo vzdržuje. Je funkcionalen, saj omogoča ogrevanje, kuhanje ter pečenje.<br><br>Kakšne vrste štedilnikov na drva poznamo?<br><br>Poznamo vgradni štedilnik na drva ali gotovi štedilnik na drva. Vgradni štedilnik omogoča, da je obloga obdelana s pečnicami, katere dodatno akumulirajo toploto ali keramičnimi ploščicami. Gotovi štedilnik je štedilnik, kjer je zunanjost že izdelana.<br><br>Ločimo tudi štedilnik na drva s steklokeramično ploščo ali z jekleno ploščo na vrhu.<br><br>V kolikor prostor omogoča Pečarstvo Megamik priporoča štedilnik na trda goriva s pečico. Poleg prijetne toplote in kuhanja štedilnik s pečico omogoča tudi pečenje vseh vrst mesa, kruha, pizz…<br><br>Na kaj je treba biti pozoren pri odločitvi za štedilnik na drva?<br><br>Potreben je ustrezen dimnik in pripravljen dovod hladnega zraka. Priporočamo, da stranka preveri pri usposobljenem pečarju glede višine, preseka dimnika ter lokacije in preseka cevi za dovod zraka.<br><br>Komu je namenjen štedilnik na drva?<br><br>Zidani štedilnik na drva priporočamo tistim, ki si želijo hrano pripravljali na zdrav način. Marsikdo pove, da je hrana kuhana ali pečena v štedilniku na drva boljšega okusa. Vse več strank se zaradi uporabnosti odloča za štedilnik na drva tudi v moderni kuhinji. Za delovanje je potrebno le zakuriti v kurišču. Pomeni, da bo prijetno toplo in hrana skuhana oz. pečena tudi v primeru izpada elektrike.<br><br>Kombinacija štedilnika na drva in lončene peči<br><br>V Pečarstvu Megamik priporočamo tudi kombinacijo štedilnika na drva in lončene peči. Kombinacija je unikat in se vedno prilagaja željam stranke ter prostoru. Pečnice za oblogo so različnih dimenzij in je možno izbirati v preko 300 možnih barvnih odtenkih. Razpeljava ogrevanja tudi v sedišče in naslonjalo največkrat pomeni najlepši kos pohištva v hiši, ki pa ima tudi trajno vrednost.<br><br>Kaj ogreva štedilnik na drva?<br><br>Štedilnik na drva ogreva osrednji prostor v katerega je postavljen. Omogoča tudi razpeljavo toplega zraka v sosednji prostor.<br><br>Poznamo pa tudi štedilnik na drva za centralno ogrevanje. Priporočamo posvet s pečarjem glede umestitve štedilnika v prostor in s strokovnjakom za centralno ogrevanje. Slogan zadovoljnih uporabnikov štedilnika na drva za centralno ogrevanje je: udobje, prihranki, varnost in dovolj tople vode<br><br>Ali poznamo tudi štedilnik na pelete?<br><br>Ja, Pečarstvo Megamik ima v svoji ponudbi tudi štedilnik na pelete. Delovanje štedilnika je v tem primeru povsem avtomatsko in omogoča izbiro temperature. Pomeni velik izkoristek ter nizko vsebnost emisij. Običajni štedilnik na pelete je dolžine 90cm in ima pečico s termostatom.<br><br><a href="https://megamik.si/moderni-stedilnik-na-drva/" target="_blank">https://megamik.si/moderni-stedilnik-na-drva/</a>

MODERNI ŠTEDILNIK NA DRVA

Moderni štedilnik na drva je štedilnik, kateri se prilagaja potrebam sodobnega človeka. Je modernega videza in se enostavno vzdržuje

Toplozračna in akumulacijska peč vam v prehodnih obdobjih hitro pogreje prostor, v mrzlih zimskih dneh pa zadržuje akumulacijo toplote. Le z enim nalaganjem drv omogoča 12 ur toplote.<br><br>Pečarstvo Megamik ima na ogled vzorčno hišo v Pišecah (blizu Brežic oz. Bizeljskega), katero ogreva le toplozračna in akumulacijska lončena peč. Hiša ima 100m2 neto površine v 2 etažah. Tudi po letošnji dolgi zimi stroški ogrevanja ne bodo presegli 300eur (cca 4,5m3 kvalitetnih, suhih drv), kot smo predvideli pred izvedbo lončene peči pred 4 leti. Peč je bila ob projektiranju zasnovana tako, da omogoča dobro izgorevanje. Le-to pomeni, da se pepel čisti le 1x mesečno. Tudi čiščenje šipe kurišča je potrebno le enkrat na mesec.<br><br>Pečarstvo Megamik ima rešitev tudi za starejše hiše. Lahko ponudimo:<br><br>kompleten sistem ogrevanja. Za nekatere modele so možne subvencije Eko sklada. Pri kompletnem sistemu ogrevanja priporočamo avtomatsko regualcijo dovoda hladnega zraka v kurišče, s čimer omogočamo dobro izgorevanje.<br>rekonstrukcijo stare kurilne naprave do te mere, da ugodno vplivajo na zdravje in počutje stanovalcev. Pečarstvo Megamik vam lahko ponudi le zamenjavo kurišča s kaminsko kaseto, pri čemer kaminska obloga ostane.<br>zamenjavo stare kurilne naprave z novo kurilno napravo na drva ali kombinirano: ogrevanje na drva in pelete (hibridni kamin). Peč se postavi v osrednji prostor, kar omogoča, da uporabniki uživajo v prijetnem ambientu ob pogledu na ogenj, katerega spremlja prasketanje drv…, obenem pa se osrednji prostor ogreva toplozračno in ne potrebuje radiatorjev oz. talnega ogrevanja.<br>Pred zamenjavo ogrevanja priporočamo posvet s strokovnjakom – pečarjem. Pečarstvo Megamik stranko povabi v vzorčno hišo v Pišece ali pa se pečar oglasi pri stranki na objektu. Vsaka postavljena peč ali kamin je unikat, postavljen povsem po željah in prilagojen potrebam in prostoru stranke.<br><br>Pečarstvo Megamik strankam tudi svetuje glede subvencij Eko sklada.<br><br><a href="https://megamik.si/toplozracna-in-akumulacijska-pec/" target="_blank">https://megamik.si/toplozracna-in-akumulacijska-pec/</a>

TOPLOZRAČNA IN AKUMULACIJSKA PEČ

Toplozračna in akumulacijska peč vam v prehodnih obdobjih hitro pogreje prostor, v mrzlih zimskih dneh pa zadržuje akumulacijo toplote.

Pred pričetkom kurilne sezone Pečarstvo Megamik svetuje, da upoštevate naslednjih 8 točk:<br>1. Poletje je pravi čas, da si priskrbimo kvalitetna drva. Drva naj bodo 2 leti naravno sušena. Za kamin oz. peč so primerna trda drva, kot npr: bukev, hrast, gaber, akacija… Drva naj bodo nažagana na ustrezno dolžino ter razcepljena.<br>2. Očistiti kurišče V kolikor kurišče niste čistili konec kurilne sezone, potem je skrajni čas, da le-to storite pred pričetkom nove kurilne sezone. Iz kurišča odstranite ostanke gorenja in pepel ter očistite šipo kamina. Za čiščenje pepela priporočamo sesalec za pepel. Pečarstvo Megamik ima v svoji ponudbi zelo kvaliteten sesalec za pepel. Sesalec ima pralni filter, katerega le sperete pod tekočo vodo.<br>3. Očistiti dimnik. V kolikor peč dalj časa ni bila v uporabi priporočamo, da naročite dimnikarski pregled in morebitno čiščenje dimnika.<br>4. Pregledati dovod hladnega zraka: odstraniti zunanjo rešetko in jo očistiti.<br>5. Očistiti peč: Pečarstvo Megamik priporoča, da čiščenje peči zaupate strokovnjaku – pečarju, kateri vam bo kvalitetno očistil dimne kanale in vstavil čistilne čepe, katere bodo olajšale čiščenje v prihodnosti.<br>6. Naoljiti mehanizem pri dvižnih vratih. Pred pričetkom kurilne sezone je potrebno preveriti mehanizem dvižnih vrat pri kaminskem vložku Spartherm. Vzdrževan mehanizem pomeni dolgo obstojnost kamina.<br>7. Nabaviti kocke za prižiganje ognja. Pečarstvo Megamik priporoča uporabo naravnih kock, izdelanih iz lesa in voska, katere gorijo 10min in imajo neomejen rok trajanja. Kocke lahko nabavite v Pečarstvu Megamik.<br>8. Nabaviti čistilo za čiščenje šipe kamina. Pečarstvo Megamik priporoča čistilo v gelu, katero je brez vonja, odstrani trdovratno umazanijo in steklo zaščiti pri naslednjih kurjenjih. Čistilo lahko nabavite v Pečarstvu Megamik.<br><br><a href="https://megamik.si/kaj-moramo-storiti-pred-pricetkom-kurilne-sezone/" target="_blank">https://megamik.si/kaj-moramo-storiti-pred-pricetkom-kurilne-sezone/</a>

Kaj moramo storiti pred pričetkom kurilne sezone?

Pred pričetkom kurilne sezone Pečarstvo Megamik svetuje, da upoštevate naslednjih 8 točk:

Krušna peč na vrtu omogoča okusno pripravljanje jedi.<br>Kaj je krušna peč?<br>Krušna peč je peč, kakršno poznamo iz časov naših babic in dedkov. Včasih je krušna peč služila za ogrevanje pa tudi pečenje in kuhanje.<br><br>Prednosti krušne peči nudi pizza peč na drva katero ima v svoji ponudbi Pečarstvo Megamik.<br><br>Kaj je pizza peč na drva?<br>Pizza peči na drva je izdelana iz šamotnega tlaka in obodne stene iz gline. Pred peko v pizza peči je potrebno kurišče segreti, predvidoma 40 min prej. Šamot omogoča enakomerno temperaturo po vsej površini peči. V segreti peči je pizza pečena zgolj v nekaj minutah. Obenem se peč ne ohladi tudi naslednji dan.<br><br>Vrste pizza peči na drva<br>Po velikosti ločimo 2 vrsti pizza peči na drva in sicer notranji sloj fi 100cm in 120cm. Peč ima elegantna vratica s keramičnim polnilom in termostatom. Vratica ob zaključku uporabe lahko zapremo in omogočimo zadrževanje toplote.<br><br>Kaj nudi pizza peč na drva?<br>Pizza peč na drva omogoča pečenje neposredno na šamotu. Tako pripravljen kruh ali pizze imajo poseben okus in dajejo pridih nostalgije. V peči je možno gratiniranje vseh vrst jedi. Tudi posoda za pečenje pod peko se je izkazala za zelo uporabna v pizza peči.<br><br>Na kaj je treba biti pozoren pri odločitvi za vrtno krušno peč?<br>Vrtna krušna peč je primerna tudi za samograditelje, saj je enostavno sestaviti dele tlaka in oboda. Obzidava peči oz. oblika se lahko prilagodi željam in potrebam. Pomembno je le pripraviti ustrezno podlago. Pečarstvo Megamik stranki z veseljem svetuje kako pripraviti ustrezno podlago.<br><br>Kombinacija pizza peči na drva z vrtnim kaminom oz. štedilnikom na drva<br>V Pečarstvu Megamik priporočamo tudi kombinacijo pizza peči na drva z vrtnim kaminom s šamotnim kuriščem ali štedilnikom na drva. Kombinacija je unikat in se vedno prilagaja željam stranke ter prostoru. Nekaj idej za kombinacijo Pečarstvo Megamik lahko predstavi pred vzorčno hišo Megamik in ob predstavitvi že izdelanih projektov.<br><br><a href="https://megamik.si/krusna-pec-na-vrtu/" target="_blank">https://megamik.si/krusna-pec-na-vrtu/</a>

Krušna peč na vrtu!

Krušna peč na vrtu omogoča okusno pripravljanje jedi. Krušna peč je peč, kakršno poznamo iz časov naših babic in dedkov.

Vrtni žari na drva so priljubljeni tako med posameznimi zasebnimi uporabniki, kot tudi med profesionalnimi kuharji. Uporabljajo se v restavracijah, gostiščih, hotelih in tudi na domačem dvorišču. <br><br>Po mnogih pogostitvah se je izkazalo, da so ti žari s svojim neverjetnim vzdušjem domačega ognjišča izjemno privlačni za udeležence gostije. Srečanja v širokem krogu najbližjih trajajo ob vrtnem žaru veliko dlje in še dolgo ostanejo v spominu.<br><br>Vrtni žari na drva so prilagojeni za uporabo na prostem v vseh vremenskih razmerah. Žari so izdelani iz jekla, odpornega na atmosferske vplive, imenovanega tudi starinsko jeklo, ki kaže znake korozije. <br><br>Vrtni žari so brez škodljivih lakiranih elementov. Grelna plošča ima temperaturne cone. Večja ko je biližina ognja (do 250 stopinj), topleje je. Vsaka jed najde na grelni plošči svoje mesto.<br><br>Kakšna vrsta drv?<br><br>Pomembno je, da so drva suha, ker se kot taka hitro razgorijo in ne ustvarjajo dima. Priporočamo bukov les, saj gori počasi in čisto. Najboljši kosi drv so majhni kosi teže do 1kg. Za razgorevanje ognja priporočamo zložiti manjše kose drv in uporabiti bio kocke za podkuritev.<br><br>Vrtni žar je na voljo v treh velikostih: fi 80cm, fi 100cm, fi 114cm. <br><br>Poleg žara lahko ponudimo:<br>– odlagalno mizo v enakem stilu. Miza ima na vrhu zaščiteno ploščo iz hrasta<br>– dodatno rešetko za žar, na kateri lahko tudi kuhate<br>– pokrov iz nerjavečega jekla<br><br>Vrtni žari nudijo veliko možnosti priprave raznovrstnih jedi. Nudijo nov slog preživljanja prostega časa v širokem krogu prijateljev in krogu družine.<br><br>Pečarstvo Megamik je ponosni zastopnik in uvoznik vrtnih žarov na drva Iwona grills. Nudimo nakup vseh modelov vrtnih žarov, kot tudi vseh dodatkov. Možna je tudi vikend izposoja.<br><br>Za več informacij nas pokličite na: 031 693-870 ali nam pišite na info@megamik.si<br><br><a href="https://megamik.si/vrtni-zari-na-drva/" target="_blank">https://megamik.si/vrtni-zari-na-drva/</a>

Vrtni žari na drva

Vrtni žar je na voljo v treh velikostih: fi 80cm, fi 100cm, fi 114cm.

Ob nakupu hibridnega kamina nudimo vrtni žar 30% ceneje<br><br>Za več informacij nas pokličite / na Klic 041 631 502

AKTUALNO! 30% popust na IWONA GRILLS

Ob nakupu hibridnega kamina nudimo vrtni žar 30% ceneje

Obiščite nas na sejmu Ambient in Dom plus v Ljubljani od 6. do 10. novembra.<br><br>Predstavljali bomo:<br>📍kamine na drva (3 različni modeli)<br>📍štedilnik na drva<br>📍hibridni kamin (drva &#43; peleti)<br>📍kamin na bioetanol<br>📍vrtni žar za peko in kuho<br><br>in tudi ogrevanje celotne hiše z lončeno pečjo 🤗<br><br>Pozor❗️ Odprodaja vseh exponatov❗️<br><br>Pridite se pogret k nam 🔥

Ambient Ljubljana in Dom plus na Ambient - Pohištveni sejem

Obiščite nas na sejmu Ambient in Dom plus v Ljubljani od 6. do 10. novembra.

Hibridni kamin - kamin na drva in pelete. Ima zalogovnik za pelete 30kg, možno  ga je nadgraditi s 100,200 ali 400 kg zalogovnikom. Ima avtomatsko regulacijo, avtomatski prehod z DRV na PELETE, avtomatsko čiščenje kurišča. Odlikuje ga tiho delovanje. V primeru izpada elektrike ga lahko zakurite na drva.

HIBRIDNI KAMIN

-10%
3.330,00 €
3.700,00 €
Hibridni kamini omogočajo kurjenje na pelete in drva. Imajo avtomatsko - samodejno čiščenje kurišča, avtomatski prehod z drv na pelete. Pepel se čisti le enkrat mesečno. Ima tedenski programe, možnost upravljanja kamina preko interneta. Zalogovnik za pelete 30 oz. 40 kg je možno nadgraditi z zalogovnikom za 100, 200 ali 400 kg. Hibridne kamine Pečarstva Megamik odlikuje tiho delovanje. Kamini so lahko toplozračni in tudi toplovodni. Za vse hibridne kamine Aqua je možno  pridobiti subvencijo 20 do 100%

HIBRIDNI KAMINI PEČARSTVA MEGAMIK - EKO SUBVENCIJE

Hibridni kamini omogočajo kurjenje na pelete in drva.

Toplozračna in akumulacijska peč prijetno greje Energijsko hišo Megamik v Pišecah. Za več informacij si oglejte Koncept hiše Megamik na spletni strani: www.megamik.si

TOPLOZRAČNA IN AKUMULACIJSKA PEČ

Peč prijetno greje Hišo Megamik

HIŠA MEGAMIK - HIŠA PRIJETNE ENERGIJE

Na novem naslovu bomo predstavljali vzorčno hišo - HIŠO MEGAMIK!

PIZZA PEČ NA ZALOGI

PIZZA PEč ZA VRTNI KAMIN V PEčARSTVU MEGAMIK NA ZALOGI

SUBVENCIJE EKO SKLADA ZA PEČ NA PELETE

SUBVENCIJE EKO SKLADA ZA PEč NA PELETE V PEčARSTVU MEGAMIK

UGODNO GOTOVA KAMINSKA PEČ

V Pečarstvu Megamik nekateri modeli kaminskih peči kar 35% ceneje

Hitri kredit v Pečarstvu Megamik

V Pečarstvu Megamik nudimo hitri kredit

KOŠARA ZA DRVA

Košara za drva - kaminski pribor na zalogi

-10%
50,51 €
56,12 €

PIZZA PEČ

Pizza peč primerna za vrtni kamin.

Prikaži vse 36 od 36

Tip

OK Zapri
© Informacija. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani Informacija poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu Informacija
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.