Prikaži vse 11 od 11

Cena

do

Kategorija

Blagovna znamka

OK Zapri

Silvanolin - osnovna zaščita lesa

‹ Nazaj

Z nami les ostane les

SILVANOLIN je eden izmed okolju najprijaznejših pripravkov za zaščito lesa. Les zaščiti tako pred delovanjem lesnih gliv kot pred lesnimi insekti in tudi termiti. Les je naraven material, ki je podvržen živim (biotičnim) in neživim (abiotičnim) dejavnikom razkroja. Neživi dejavniki so: veter, voda, UV žarki, kemikalije, plini in ogenj. Ti dejavniki povzročajo večinoma le estetske poškodbe. Živi dejavniki razkroja pa so organizmi, ki se prehranjujejo z lesom. Te organizme lahko razčlenimo v tri glavne skupine, in sicer: insekti, bakterije in glive. V našem podnebnem pasu največ lesa uničijo glive. Produkt SILVANOLIN je namenjen tako zaščiti lesa pred insekti in glivami kot tudi pred neugodnimi vremenskimi vplivi!

Postopki zaščite:

SILVANOLIN je primeren za vse postopke zaščite lesa. Tako premazovanje, namakanje, brizganje kot tudi oblivanje in vakuumsko impregnacijo. Najboljše rezultate je moč doseči z impregnacijo v kotlu (vakuumska impregnacija), ne dosti manj učinkovit postopek za zaščito lesa pa je proces namakanja, pri katerem priporočamo držanje lesa v kadi 2-24 ur. Vakuumsko impregnacijo priporočamo za primere, ko les dejansko pride v stik z tlemi oz. prstjo, za preostale primere pa postopek namakanja povsem zadostuje.

Primer kadi za zaščito s Silvanolinom (z namakanjem)
 

Primer komore za zaščito lesa s Silvanolinom (z vakuumsko impregnacijo)

Rezultati 5 letnega testiranja zaščite za les:

Za primerjavo imamo v levi vrsti nezaščiten les, v srednji vrsti les, zaščiten s konkurenčnimi izdelki, ter v desni vrsti les, zaščiten s SILVANOLINOM. Po 5 letnem testiranju smo opazili, da je les, zaščiten s SILVANOLINOM, razvil manj kot 5% lišajev v primerjavi z nezaščitenim lesom (95%) ter lesom, zaščitenim s konkurenčnimi izdelki (75 - 85%). Vzorci so bili v 5-letnem obdobju testiranja izpostavljeni tako vsem vremenskim vplivom in posledicam ter tudi biotičnim in abiotičnim dejavnikom razkroja.

V okviru projekta obnove Planiške skakalnice smo svoj del prispevali tudi v podjetju Silvaprodukt z zaščitni premazom za les SILVANOLIN. S postopkom vakuumske impregnacije smo zaščitili leseno konstrukcijo vzletnega in pristajalnega dela svetovno znane skalnice. S podpisom pogodbe smo si pridobili naziv “SPONZOR PLANICE 2010”.

Pri obnovi partizanske bolnice Franja, po vodnih ujmah v letu 2007, smo se, v želji po trajnostni in kakovostni zaščiti lesa, v podjetju Silvaprodukt odzvalikot donatorji zaščitnega sredstva za les, saj objekti stojijo v okolju z zelo neprijaznimi klimatskimi pogoji: visoka vlaga, mokrota, hud zimski mraz, poletna vročina z vlažnostjo – idealno za razvoj lesnih škodljivcev. Zato smo z zaščitnim sredstvom SILVANOLIN kvalitetno zaščitili celotno leseno konstrukcijo Bolnice Franja, kateri ji bo omogočil kljubovanje zobu časa in vremenskim neprilikam.

SILVANOLIN - DVA DNI SE FIKSIRA IN SE NE IZPIRA

SILVANOLIN je eden izmed okolju najprijaznejših pripravkov za zaščito lesa. 

Les zaščiti tako pred delovanjem lesnih gliv, kot pred lesenimi insekti in tudi termiti.

Les je naraven material, ki je podvržen živim (biotičnim) in neživim (abiotičnim) dejavnikom razkroja. Neživi dejavniki so: veter, voda, UV žarki, kemikalije, plini in ogenj. Ti dejavniki povzročajo večinoma le estetske poškodbe.

Živi dejavniki so organizmi, ki se prehranjujejo z lesom ali pa ga posredno potrebujejo za preživetje. Te organizme lahko razčlenimo v tri glavne skupine: insekti, bakterije in glive. V našem podnebnem pasu največ lesa uničijo glive. SILVANOLIN je namenjen zaščiti lesa pred insekti in glivami ni pa namenjen za zaščito lesa pred abiotskimi dejavniki.

SESTAVA PRIPRAVKA:
Pripravek SILVANOLINA je pripravljen iz sestavin, ki mu omogočajo optimalno delovanje proti glivam razkrojevalkam, lesnim insektom, obenem pa se dobro vežejo v les in se iz njega ne izpirajo.

Kot topilo se pri zaščitnem pripravku SILVANOLIN uporablja voda. To je najprijaznejše topilo, vendar lahko povzroča krčenje in nabrekanje lesa pri impregnaciji.

VLAŽNOST LESA PRED ZAŠČITO:
Les mora biti pred zaščito ustrezno posušen. Pred impregnacijo v kotlu (vakuumska impregnacija) mora biti vlažnost lesa obvezno nižja od 30%, ker drugače zaščitni pripravek ne more prodreti v les. Priporočamo, da je vlažnost lesa med 15% in 20 %.

IZBIRA LESA:
Les mora biti pred impregnacijo zdrav brez trohnobe ali poškodb insektov. Priporočamo ga za zaščito lesa smreke, jelke, bora in macesna. Pri hrastovem, kostanjevem in akacijevem lesu se lahko pojavijo rjavi madeži pri potapljanju, kar pa ne vpliva na kvaliteto zaščit. 

TEMPERATURA:
Zaščitni pripravek SILVANOLIN moramo uporabljati med 5 in 35 stopinj C. Pri nižjih temperaturah lahko prihaja do obarjanja aktivnih učinkovin.

POSTOPKI ZAŠČITE:
Je primeren za vse postopke zaščite lesa (premazovanje, namakanje, brizganje, oblivanje ali (vakuumska impregnacija). Najboljši način je impregnacijo v kotlu (vakuumska impregnacija). Pri namakanju priporočamo, da pustimo les v kadi 2-24 ur.

PORABA:
Z 1 kg SILVANOLINA premažemo 4-6 m2 lesene površine, odvisno od vrste lesa, rasti in površinske obdelave ter načina nanašanja na les. Ta vnos dosežemo z dvakratnim premazovanjem, enkratnim bogatim brizganjem ali 15 minutnim potapljanjem. V kolikor želimo zaščititi ograje, vrtno pohištvo, priporočamo višje navzame SILVANILINA, kot za zaščito ostrešja. Učinkovine naj bi prodrle v les vsaj 5 mm globoko. To dosežemo s daljšim potapljanjem ali koteljsko impregnacijo. Če je les lepo obdelan pripravek počasneje prodira vanj, kot pa, če je bolj grobo obdelan. NE SMEMO ga mešati z drugimi zaščitnimi premazi na vodni osnovi ali na osnovi organskih topil. NE SMEMO GA REDČITI.

BARVA LESA:
Zaščiten les se obarva zeleno. Barva lesa je odvisna od količine pripravka, ki smo ga vnesli v les. Več kot smo vnesli pripravka v les, bolj je zelen. Les izpostavljen UV žarkom s časoma posivi, kar je povsem naraven proces, ki pa ne vpliva na kvaliteto zaščite lesa.

GORLJIVOST LESA:
Zaščita lesa s SILVNOLINOM ne poveča gorljivosti lesa. Nasprotno, les se zaradi prisotnosti borovih spojin celo nekoliko težje vname in počasneje gori kot nezaščiten les.

NAKNADNA OBDELAVA LESA:
Les impregniran s SILVANOLINOM lahko tudi lepimo in površinsko obdelujemo. Površinski premazi se nekoliko dlje časa utrjujejo. Pred dokončno površinsko obdelavo moramo nujno preveriti kompatibilnost lazurnega premaza in impregniranega lesa.

IZPERLJIVOST:
SILVANOLIN se v dveh dneh (48 ur) veže v les in postane neizperljiv. Zato lahko z njim zaščitimo les, ki je izpostavljen vsem vremenskim vplivom (dež, sneg)

NAMEN UPORABE:
Priporočamo ga za trajno in učinkovito zaščito lesa kot so strešne konstrukcije, brunarice, vrtne garniture, pergole, otroška igrala, balkonske ograje...

ČAS SUŠENJA:
SILVANOLIN se hitro veže v les in se iz njega ne IZPIRA. Vezava je končana v 48 urah. Priporočen čas sušenje med posameznimi nanosi pri premazovanju je 3 ure. Pred nadaljnjo obdelavo (lepljenje) moramo počakati 48 ur. V kolikor les impregniramo s koteljskim postopkom ali potapljanjem je vezava SOLVANOLINA končana prej kot je les suh. Med impregnacijo smo v les tudi vnesli veliko vode zato se mora les še posušiti.

SHRANJEVANJE: 
V zaprti originalno embalaži, v prostoru, ki ni dostopen otrokom in živalim. Rok uporabe je NEOMEJEN.

ČIŠČENJE ORODJA:
Orodje po končanem delu operemo z vodo in detergentom.

EMBALAŽNE ENOTE:
0,8 kg, 5 kg, 10kg, 20kg, 50kg, 200kg.

VARSTVO PRI DELU:
Požarno varstveni ukrepi niso pomembni. Pri delu uporabljamo osebna varovalna sredstva (obleka, rokavice). Pri brizganju pa uporabljamo dodatno še zaščito za oči in dihala.

Ne priporočamo uporabe pripravka na že postavljenih strešnih konstrukcijah pri temperaturi okoli 0 stopinj C, ker obstaja nevarnost površinske poledenelosti in s tem zdrsa za delavca.

TESTIRANJA:
Biotehniška Fakulteta
Oddelek za lesarstvo Ljubljana

Komora za vakuumsko impregniranje lesa

Les po 24 urnem namakanju v silvanolin

Polnjenje kadi

Priprava lesa za potop v silvanolin

Silvanolin - osnovna zaščita lesa

TRAJNA IN EKOLOŠKA ZAŠČITA LESA pred škodljivci in zunanjimi vplivi

.SILVANOLIN je eden izmed okolju najprijaznejših pripravkov za zaščito lesa.

ZAŠČITA LESA PRED ŠKODLJIVCI SILVANOL

Učinkovito ščiti les pred insekti in trohnenjem, ni vnetljiv ...

VRTNA GARNITURA ZA 15, 20, CELO 30 LET ?

Želite, da bi vašo leseno teraso in vrtno garnituro brez večjih stroškov in vzdrževalnih del lahko uporabljali 15, 20, celo 30 let?

LESENE TALNE OBLOGE - silvapro wood

Termično modificiran les Silvapro® Wood je odličen material za uporabo na prostem.

LESENA FASADA BREZ VZDRŽEVANJA

100% prijaznost ljudem in okolju. Nagrada za topolovo fasado.

NAJUČINKOVITEJŠE LESENO PASIVNO OKNO

Najučinkovitejše leseno PHI certificirano pasivno okno na svetu.

DOKAZANO TRAJNA ZAŠČITA LESA BREZ OBNAVLJANJA

SILVANOLIN je eden izmed okolju najprijaznejših pripravkov za zaščito lesa.

TRAJNA TERMIČNA ZAŠČITA LESA BREZ KEMIJE

Izvirni postopek termične modifikacije lesa.

PREMAZ PROTI POKANJU LESA STIPOL-AF

STIPOL-AF je disperzijski premaz na osnovi umetnih smol in polnila.

SREDSTVO PROTI LESNIM ŠKODLJIVCEM, GNITJU, GOBI IN TROHNOBI

SILVANOLIN je eden izmed okolju najprijaznejših pripravkov za zaščito lesa.

EKOLOŠKA BARVA ZA LES SILVANOL LAZURA B

Okolju prijazen vodni premaz, ni vnetljiv, ne vsebuje lahko hlapnih strupenih komponent.

© Informacija. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Ta spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke.  Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov.  Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Več informacij
×
Politika piškotkov za spletno mesto Informacija

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku med pregledovanjem spletne strani. Prejeti piškotek se nato namesti na napravo (računalnik, tablica, pametni telefon), s katero brskamo po spletni strani.

Spletne strani uporabljajo različne tipe piškotkov.

  1. Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujni za osnovno delovanje strani in med drugim omogoča uporabniku dodajanje izdelka v košarico, prehod na zaključek nakupa itd.
  2. Spletna stran uporablja piškotke za zbiranje informacij o uporabi strani. Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in pregledane vsebine. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov.
  3. Spletna stran uporablja piškotke, ki omogočajo anaonimno sledenje informacij. Ti piškotki za oglaševanje so v uporabi za prilagoditev našega oglaševanja vašim potrebam.

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo v nogi te strani.

Vaše nastavitve

Ti piškotki so vedna omogočeni in so nujni za osnovno delovanje spletne strani. Torej piškotki, ki si vas zapominjo, da boste lahko nemoteno brskali po spletnih straneh. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce, nakupovalno košarico ipd. Obvezni so, saj, med drugim, zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov.

Ti analitični piškotki nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji.Če teh piškotkov ne izberete, so rezultat lahko slabša priporočila in počasnejše delovanje spletnega mesta. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+ ipd.

Ti piškotki zbirajo informacije, s katerimi prilagodimo oglaševanje vašemu okusu, preferencam in željam. Te podatke uporablja tako naša spletna stran kot tudi partnerske in druge spletne strani. Zbrani podatki so anonimni in ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, ki ste jih morda delili z nami. Če teh piškotkov ne boste izbrali, bodo morda oglasi, ki jim boste izpostavljeni, manj primerni za vas.